Общи правила

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

 1. Заплатените Такси включват:
  • туристически данък
  • ДДС
  • паркинг за едно превозно средство
  • до четири регистрирани лица в един парцел за една нощувка
 2. В цената са включени още:
  • Електрическо захранване до 16А
  • Водозахранване /с лични средства за свързване на летуващият на каравана или кемпер/
  • Ползване на санитарни помещения /душове, WC/, безжична интернет връзка и достъп до оборудвана туристическа кухня за гостите ни, които наемат каравана под наем от нас, отсядат в къмпинга със собствена каравана или кемпер или къмпингуват на палатка.
  • Сметоизвозване
 3. При резервация и при настаняване в зоните на къмпинга, всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешния ред на комплекса, поместен на сайта (www.kapinovski.bg) и изложен на видно място на рецепцията и да приеме общите условия за ползване на Къмпинг Къпиновски Манастир.
 4. При настаняването си на палатковите зони на клиентът се прави регистрация за престой, при което получава флагче с номер, което трябва да се закачи на видно място на своята палатката и да не го премахва до отпътуване. Флагчето трябва да се върне на рецепцията при напускане на къмпинга.
 5. За валидна се счита резервация, направена чрез използването на  формата за запитване в уеб страницата на Къмпинг Къпиновски Манастир, по телефон или по е-мейл, приети са общите условия и условията за резервация от страна на правещия резервация и  потвърдена такава от страна на Къмпинг Къпиновски Манастир.
 6. Всички услуги в къмпинга се предплащат в брой на рецепция, по банковата сметка на Къмпинг Къпиновски Манастир или на ПОС Терминал на рецепция преди настаняване.
 7. При предсрочно напускане на Къмпинг Къпиновски Манастир (преди последната дата от заявения престой) не се възстановяват предплатени нощувки.
 8. Работното време на рецепцията на къмпинга е от 09:30 до 19:00 часа, всеки ден в рамките на къмпинг сезона. Молим, за настаняване извън гореспосочените часове, да се свържете с нас предварително.
 9. Гостите на къмпинга могат да пристигат след 13:00 на обяд в деня на своята резервация. Часът за освобождаване при наемане на каравана собственост на къмпинга е до 12:00ч. на обяд, в деня на тръгване. За гости със собствени палатки, кемпери или каравани часът на напускане е 13:00ч. в деня на тръгване. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойноста на нощувката може да бъде таксувана, за напускане след 15:00ч. се заплаща такса нощувка.
 10. Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (wi-fi), но поради фактори независещи директно от нас ние не гарантираме подържането на определена скорост и достъп до интернет 24 часа в денонощието или по време на вашето посещение.
 11. Къмпинг Къпиновски Манастир не предлага покрити площи на своите гости в случаи на дъжд, сняг или силно слънце. Гостите могат да донесат собствени шатри, навеси и други подобни временни конструкции. Тъй като времето може да бъде променливо съветваме всеки гост да носи подходяща за сезона и времето екипировка.
 12. Нашия къмпинг предлага връзка към електрически контакти и изводи за вода към всяка една стоянка за каравани/кемпери. Поради независещи от нас причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Къмпингът не носи отговорност и не възстановява суми за нощувки при спиране на тока или водата.
 13. Съветваме гостите на къмпинга да не оставят без надзор личните си вещи по време на престоя си с нас. Къмпинг Къпиновски Манастир е охраняема зона, но ние не носим отговорност при липса на ваши принадлежности, кражба от превозното ви средство, караван или кемпер.
 14. Къмпингът може да предложи и допълнителни услуги (извън тези описани на интернет страницата ни) при предварително запитване от гостите - например осигуряване на дърва за огрев, приготвяне на барбекю, автобусен превоз, и други, като тези услуги се заплащат допълнително по споразумение.
 15. Всички малолетни лица (под 18 години) на къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и придружавани от родител с оглед на това, че къмпинга се намира до вода и има изводи за ток на територията му.

 

ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД В  КЪМПИНГ КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР:

Ние вярваме, че всяко едно къмпинг изживяване трябва да е в синхрон с околната среда и да бъде приятно за всички наши посетители. За да осигурим комфорта и приятното прекарване в къмпинга на всички наши гости създадохме няколко прости правила, които са базирани на основни принципи включващи уважение към другите гости, съобразителност, сигурност и грижа за природата наоколо:

 1. Шумът генериран от нашите гости трябва да е в рамките на нормалното по всяко време на деня с оглед на това, че къмпингът се намира във ваканционен комплекс. Часовете след 22:00ч. и преди 09:00ч. са определени за почивка, шумът от телевизори, радио апарати и т.н. стриктно трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии за определяне нивото на шум са, че ако вашия съсед по палатка или каравана чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило ще бъдат предупредени приятелски, като при втора забележка могат да бъдат помолени да напуснат пределите на комплекса по преценка на управителя на къмпинга без възстановяване на парите платени за нощувка.
 2. Не се допуска внасянето и използването на музикални уредби, тонколони и други, както и пиротехника от всякакъв сорт. При не спазване на това правило, посетителите няма да бъдат допускани до територията на къмпинга.
 3. Строго забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителя на къмпинга по своя преценка може да помоли всяко лице нарушаващо това правило да напусне къмпинга, както и да уведоми органите на реда.
 4. Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга, както и внасянето на дървен материал от всякакъв вид без разрешително за добив от съответните власти.
 5. Домашните любимци са разрешени, ако са вързани и ако собственикът им се грижи да не нарушават спокойствието на останалите клиенти, както и да събира изпражненията им. Забранено е посещението на общите части в комплекса (ресторанти, басейн, тоалетна, баня и др.) с домашни любимци.
 6. Когато използвате нашите контакти за ток за захранване на каравана или кемпер, моля уверете се, че вашият контакт, кабел, електрическа инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към нашата мрежа на дефектни или неизправни уреди.
 7. Забранено е да се заема място на къмпинга извън това, което ви е посочено от служителите.
 8. Позволява се паркирането на само едно превозно средство в обособените къмпинг зони, само ако е заплатена съответната такса къмпинг за определения къмпинг парцел. Молим нашите къмпинг гости да паркират всички превозни средства в непосредствена близост до техните палатки/каравани, на паркинга на комплекса или в страни на пътя, без да затрудняват движението в комплекса или да пречат на други посетители. Ограничението на скоростта в къмпинга е 20 км/ч. Също така в зоната на комплекса е строго забранено използването на клаксон, създаването на шум от всякакъв вид моторни превозни средства както и движението на мотоциклети, освен при пристигане и заминаване.
 9.  Всички къмпингуващи трябва да бъдат регистрирани на рецепция. Забранено е престоят на територията на къмпинга без регистрация на рецепция.
 10. Забранено е паленето на огън извън обозначените места за това, изпускането на обратни води от каравани/кемпери, както и изхвърлянето на хранителни останки на територията на къмпинга.
 11. Всеки гост е длъжен да събира битовите отпадаци оставени след себе си, помогнете да запазим мястото чисто! Не хвърляйте фасове и други отпадъчни предмети на тревните площи и в района на къмпинга. Навсякъде има поставени кофи за смет и за отпадъци.
 12. При организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоражения гостите са длъжни да гарантират сигурността на използването им, както и при напускане да почистят след себе си в рамките на деня на напускане.
 13.  Забранено е миенето на автомобили, каравани или кемпери на територията на къмпинга.
 14. Забранено е чупенето и увреждането на собствеността на къмпинга включително бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток. Гости увреждащи собствеността на къмпинга заплащат нанесените щети и труда за поправянето им.
 15.  При забелязване на повреди или нередности на къмпинга гостите трябва да уведомят управителя на къмпинга в писмен вид на място или по електронна поща на office@kapinovski.bg. Управителя е отговорен за отстраняване на повредите и/или нередностите в разумен и практичен срок. За всякакъв друг вид оплаквания гостите имат възможността да ги впишат в книгата за оплаквания на къмпинга в деня на оплакването, но не по-късно от 3 дни след последния ден на престой на къмпинга. Оплакванията ще бъдат адресирани в писмен вид на посочен от госта адрес или по електронна поща в срок до 7 дена.

 

Правила и условя за Тройна стая Делукс

 

Избирайки да резервирате стая, вие се съгласявате със следните условия:

Настаняване:
14:00ч – 19:00ч

Ранното настаняване е в зависимост от заетостта на стаята. Моля, обърнете се към рецепция за повече информация.

За настаняване след 19ч, моля ви свържете се с нас предварително.

Напускане :
До 12:00ч 

Анулиране/предварително заплащане:
Къмпинг Къпиновски Манастир може да изиска авансово плащане по банков път в размер на една нощувка за да гарантира вашата резервация. При анулация се прилагат правилата регламентирани в отдел условия за резервация.

Допълнителни легла:
Стаята няма капацитет за допълнителни легла

Допълнителни разходи:
Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва дa се заплатят отделно към съответното звени по време на престоя ви.

Домашни любимци и пушене:
Домашни любимци не се допускат в стаята. Пушенето в стаята не е разрешено. При констатирано нарушение ще бъде начислена такса за допълнително почистване в размер на 50 лв.

Почистване:
Подмяна на спално бельо и кърпи се извършва на всеки 4 дена.

Плащане с карта или други платежни методи:

 

За повече информация, моля свържете се с къмпинг рецепцията на тел.: 0884 48 54 54 или на е-mail: camping@kapinovski.bg


Влизането и престоят в къмпинга автоматически означава съгласие с условията на настоящия правилник.