Къмпинг Капиновски Манастир
Културен и еко туризъм в къмпинг Капиновски манастир!
Елате в сърцето на Стара планина
Капиновски манастир св. Никола
Културен туризъм
Забавления
Разположен на река Веселина при с. Къпиново, Великотърновско в сърцето на Стара планина

Къмпинг Капиновски манастир е разположен край река Веселина ,в близост до природната забележителност - Капиновски водопад ,в равна гориста местност, заобиколена от високи скални масиви. Живописната местност се намира в полите на Еленския балкан на 20 км. от Велико Търново и на 4 км. от язовир Йовковци, който е един от най големите и красиви язовири в България.На 2 км. един от друг в околностите на къмпинга се намират и два от най- интересните културно-исторически и архитектурни паметници в България – Капиновският манастир Св. Николай Чудотворец и Плаковският манастир Св. Пророк Илия.

GPS Координати:

Ширина :   43°  0'  6.94"

Дължина: 25°  42'  21.13"

* За детайлно трасиране на маршрута се избира през гр. Дебелец (www.bgmaps.com)

Много нови изненади за нашите клиенти през 2013 г.

През 2013 г. продължаваме с приятните изненади. На разположение на Нашите гости и клиенти, вече са функциониращи басейните - за възръстни, деца и специалните мини басейни за бебета, на територията на Къмпинг Капиновски. За всички търсещи прохлада в горещите летни дни, предлагаме планински плаж с капацитет над 400 шезлонга и чадъри, мокър бар, сух бар  както и перфектно обслужване от заведенията на терирорията на комплекса. Побързайте приятели, защото местата са ограничени!

Разгледайте галерията с фотографии, които сме подбрали, за да споделите радостта ни от създаденото от нас за Вас!

Почивка на планина, с палатка, кемпер или в нашите хижи, само в Къмпинг Капиновски

Къмпингът разполага с модерна пречиствателна станция и е проектиран така, че да даде максимални удобства на посетителите без да предизвиква замърсяване на околната среда и микроклимата около река Веселина. Зоната за къмпиране е на площ от 27 дка,като са обособени паркинги за автомобили и 84 паркоместа за каравани.Всяко паркомясто е оборудвано с ел.захранване, водопровод и канализация,както и свободен достъп до wi-fi интернет връзка.Обособени са и две зони за палатки, които ползват тоалетни и бани в обслужваща сграда. Обособени са и места за палене на огън и барбекю. В комплекса има ресторанти и магазин, лекар, детски кът, футболно игрище и други. Басейн за възрастни с площ от 500м2 и басеин за деца с площ от 100 м2 .

Районът е подходящ за туристически походи, съчетани с лов и риболов, както и опознаване на богатото разнообразие от растителни и животински видове на Еленския балкан.Тук е ареалът на най търсената и вкусна гъба-Манатарката.Язовир Йовковци със своите многобройни ръкави е притегателно място на познавачите риболовци от цяла България.През летните горещини Капиновския водопад събира стотици хора, които се къпят в хладните вирове под водопада и се любуват на красивата природа. Гостите на къмпинга не пропускат да опознаят и историческите забележителности на района- Капиновския и Плаковския манастири, които са в пряка близост. Всяка година в края на август, къмпингът е домакин на традиционния Капиновски мото-събор,който за няколко дни събира хиляди рокери и любители на мотоциклетите от цяла Европа и се превръща в сцена на състезания, рок концерти и веселба на всички гости на къмпинг Капиновски манастир.