Въпроси и отговориКаравани под наем


Колко време предварително би било добре да направя резервация?

Караваните ни под наем са доста популярен избор за почивка. Ако желаете да ни посетите в летния сезон, съвестваме ви да се свържете с нас минимум месец предварително. За дълъг престой от 5+ нощувки или такъв засягащ уикенд и национални празници помислете за резервация поне 6 седмици преди желаните дати на настаняване. За посещение през пролетно/есенния сезон ви съветваме да направите резервация около седмицa предварително. Относно групови посещения по всяко време на сезона, молим да се свържете с нас възмжно най-скоро.

Нужно ли е авансово плащане за да направя резервация?

Когато е необходимо авансово плащане ще бъдете информирани от служител на рецепцията. В случай на групови посещения (3+ каравани) и дълъг престой (5+ нощувки) обикновенно изискваме капаро, размерът на който ще бъде комуникиран в зависимост от детайлите на вашата резервация.

Желаем да ви посетим като група какво е необходимо да знаем?

За групови посещения при наемане на 3+ каравани под наем или организирани събития в зона каравани под наем е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг Къпиновски Манастир има право да не допусне на територията си групи дошли без предварителна уговорка или одобрение. Когато планувате групово посещение, моля запознайте се с установеният правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, че възнамерявате да организирате събитие/групово посещение свързано с прекомерни шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха смутили остналите посетители се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране. Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс няма опция, която предлага целия комплекса да бъде затворен за определено събитие.
За прояви с по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември. Относно организиране на подобен тип събития е необходима предвариделна уговорка от поне 4 седмици.

Има ли регламентирани часове на пристигане и настаняване?

Вашата каравана под наем ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Възможно е да можем да ви настаним и по-рано, но това изцяло зависи от заетостта на караваната от предходния ден. Часът за напускане е до 12:00ч. в деня на заминаване. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка. В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да проверите предварително с къмпинг рецепцията дали това е възможно. Къмпинг рецепцията работи от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Не съм отсядал/a в каравана под наем до сега, за мен ли е такъв вид настаняване?

Нашите каравани под наем са прекрасна възможност да се насладите на едно реално къмпинг изживяване ако не разполагате с ваша каравана или кемпер или сте предпочели този път да не ги вземете с вас. Вярваме, че този вид настаняване би се харесал на всеки, които е настроен да се докосне до магията на къмпингуването, както и на тези от вас, които търсят разнообразие от стандартните форми на настаняване. Kараваните ни под наем не са луксозна форма на настаняване, нито съответстват на модерна хотелска стая.

Колко големи са караваните и какъв е капацитетът им?

Караваните под наем са различни модели и съответно размерът и капацитетът им варира според това. Разделили сме ги на три категории.

  1. ”Двуместни” - този тип каравана разполага с широко кресло, което може да бъде превърнато на компактна спалня или две единични легла, идеална опция за двама възрастни.
  2. ”Триместни” – тази категория каравани се състои от легло тип малка спалня, която може да бъде преобразувана на две единични легла и едно допълнително единично легло. Препоръчваме за семейства с едно дете.
  3. ”Четириместни” – най-високия клас каравани, който предлагаме, караваните от този вид са перфектния избор за семейства с две деца или тези, които предпочитат простор.Тези каравани обикновенно разполагат с две малки спални или спалня с две единични легла.

 В зависимост от модела, караваните са с приблизителна дължина 3.5м – 5.5м и широчина 2м-2.5м.

Какво оборудване да очаквам в караваните под наем?

Обзавеждането е строго индивидуално, в зависимост от типа каравана. Караваните се предлагат със стандартно оборудване, включително малък хладилник, кухненски бокс, вентилатор, спално бельо и кърпи. Също така имате на разположение и пластмасова маса със столчета пред всяка каравана, които молим да не размествате. В къмпинг зоната са разположени допълнителни четири хладилни витрини за общо ползване и допълнително удобство на нашите гости. В караваните няма кухненска посуда и не са пригодени за готвене. Ако желаете да си сготвите ви е предоставен достъп до туристичекса кухня, която е на разположение на всички къмпингуващи. Моля обърнете внимание, че кухнята е снабдена с базова и лимитирана кухненска посуда и прибори, препоръчваме да си носите собствени такива за ваше удобство. В караваните има малка тоалетна, а в някои и душ, но молим тези да не се използват. На всички гости е предоставен достъп до комфортни санитарни помещения, само на няколко метра от караваните. Караваните не разполагат с телевизионен приемник и климатик.

Какво е необходимо да взема със себе си за престоя в каравана под наем?

Препоръчваме ви да си носите всичко, което сметнете, че ще направи престоят ви в нашите каравани още по-комфортно изживяване. Пример: допълнително външно осветление, чадъри за слънце, шезлонги, тоалетни принадлежности и др. Не забравяйте, че сте на къмпинг.

Има ли ток и вода в караваните?

Да, караваните са снабдени с ел.енергия и вода.

Моля, обърнете внимание, че електрическата система в караваните не е пригодена да издържа натоварване от уреди като електрически скари, по-мощни сешоари и подобни.

Къде са разположени караваните под наем и на какво разстояние са една от друга?

Караваните под наем са разположени в специално обособена зона, възползвайки се от сянката на множеството дървета там. Някои от караваните са под шарена сянка, като пред тях са поставени големи чадъри за допълнителна слънцезащита.

Самите каравани са на разстояние от няколко метра една до друга. Санитарните помещения са на не повече от 70м-80м от най-отдалечената каравана, толкова е разстоянието и до къмпинг рецепцията.

Къде мога да паркирам моето превозно средство?

Пред всяка каравана под наем има определено парко място за един автомобил, което е включено в цената ви за престой. Молим да не използвате превозното си средство, за да се придвижвате в границите на къмпинга, освен ако не е абсолютно необходимо. Карайте с бавна скорост. Изключете алармата и аудио системата на колата си и не натискайте клаксона.

Моля, паркирайте на отреденото за вас място или на паркинга.

Позволено ли е да отседна в каравана под наем с моя домашен любимец?

Домашни любимци не се допускат в къмпинг зона каравани под наем, както и в останалите ни звена за настаняване. С радост ще ви приветстваме с домашния ви любимец ако къмпингувате с ваша палатка, кемпер или каравана в определената къмпинг зона.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю до моята каравана под наем?

Паленето на открит огън не е позволено в зоната за настаняване каравани под наем. В палатковата къмпинг зона има няколко вече изградени огнища, които може да използвате за целта. Можете да носите и използвате ваше електрическо барбекю или такова на дървени въглища. Молим да почиствате, след себе си.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир. Най-близкия смесен магазин е в село Велчево ( на около 5км от къмпинга).

Позволено ли е да разпъна палатка до моята каравана под наем?

Разпъването на палатки от всякакъв тип в зоната за каравани под наем не е позволено. Къмпингуването и престоят в палатка се разрешава само в определените за целта две палаткови зони.

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка. В този период стриктно всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум и да не безпокой вашите съседи. Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено. Моля, поддържайте нивото на генериран от вас шум ниско по всяко време на денонощието. Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка.

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Моля, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти. Не изхвърляйте фасовете и отпадъците си в тревните площи и реката наблизо – за целта има поставени пепелници на масичката пред всяка каравана и кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел, в състояние, което не бихте искали да заварите. Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизане и престоят на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир означават автоматически съгласие с установеният правилник за вътрешен ред и условията на резервация. Молим да се запознаете с тях. Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди или групи нарушаващи създадените правила.Кемпери и каравани


Нужна ли е резервация за зона кемпери и каравани?

За индивидуални посещения нямаме практика на предварителна резервация и такава не е необходима. Можем да настаним около 40 кемпера/каравани, плюс още около 10 непосредствено до самата зона. Местата са налични до запълване на къмпинг зоната. Този капацитет е бил запълван само при масови организирани събития, които са предварително обявени на уеб страницата ни.

За групови посещения от 3+ кемпера/каравани или организирани събития в зоната, резервация е необходима и молим да се свържете с нас предварително.

Моля обърнете внимание, че Къмпинг Къпиновски Манастир няма политика да запазва и не гарантира разположението ви на конкретен къмпинг парцел. В момента на вашето настаняване вие ще имате свободата да си изберете къмпинг терен според вашите предпочитания и от наличните такива за деня.

Традиционно уикендите през месец Август са ни най-натоварени. Ако желаете да ни посетите в този период ви съветваме да се свържете с нас ден или два преди желаната от вас дата на пристигане за да ви предоставим актуална информация за ситуацията в зоната.

Има ли регламентирани часове на пристигане и настаняване?

Няма регламентиран час за настаняване в зона кемпери и каравани. Къмпинг рецепцията работи в часовете между 09:30ч-19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Часът за напускане е до 14:00ч в деня на заминаване. При удължаване на престоят след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч се заплаща такса нощувка.

В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да уведомите къмпинг рецепцията, не по-късно от 14ч на последният заявен от вас ден на пребиваване.

Кога заплащам такса за престой?

Политиката на къмпинга е да заплатите за желаният период на престой в момента на вашата регистрация. В случай, че не сте сигурни колко дни ще останете при нас може да плащате ден за ден. 

Молим ви, да ни информирате за плановете си до 14:00ч в последния заявен от вас ден за престой или предварително.

За организирани събития и групи е възможно да изискаме капаро в момента на извършване на резервацията.

Желаем да ви посетим като група какво е необходимо да знаем?

За групови посещения от 3+ кемпера/каравани или организирани събития в зона кемпери & каравани , е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг Къпиновски Манастир има право да не допусне на територията си групи дошли без предварителна уговорка.

Когато планувате групово посещение, моля запознайте се с установеният правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, че възнамерявате да организирате събитие/групово посещение свързано с прекомерни шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха създали безпокойство на остналите посетители се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране.

Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс няма опция, която предлага целия комплекса да бъде затворен за определено събитие.

За прояви с по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември. Относно организиране на подобен тип събития е необходима предварителна уговорка от поне 4 седмици.

Как изглеждат терените за кемпери и каравани?

Парцелите за кемпери и каравани са номерирани и разположени на затревен и равен терен. Един обозначен парцел е определен за една каравана или кемпер.

Всеки парцел е с приблизителен размер 6X9м., като има известна вариация в размерите на отделните парцели. Всяко място е снабдено с изводи за електрификация (16А), питейна вода и мръсен канал, като границите му се очертават от добре подрязани храстчета.

Присъединяването към водата става с маркуч към изграден модул с кран. Присъединяването към електричеството (контакт тип "шуко") става с гумиран кабел , собственост на госта.

В зоната има множество големи дървета, които дават опция да се разположите в някой от сенчестите парцели. Имаме и терени, които са под шарена сянка или изложени в по-голямата си част на слънчева светлина. Природните дадености на нашия къмпинг ви предоставят богат избор на къмпинг терени според личните ви предпочитания.

Мога ли да си избера парцел при настаняване или такъв ще ми бъде посочен от рецепцията?

След регистрация ще имате свободата да си изберете парцел за вашата карвана или кемпер, според вашите предпочитания и в зависимост от наличните места на момента.

Ние не ви посочваме определно място, където да се настаните. Вярваме, че е ваше право да прекарате почивката си на парцел в зона кемпери и каравани, който сметнете за удобен и ви харесва.

Колко далеч са санитарните помещения от зоната?

Най-близките санитарни помещения в Къмпинг Къпиновски Манастир се намират срещу зоната за настаняване на кемпери и каравани и на около 20-30м разстояние.

Позволено ли е да разпъна палатка до моята каравана или кемпер?

Разпъването и престоят в палатки от всякакъв тип не е позволено в зона кемпери и каравани.

Къмпингуването с палатки се допуска само в определените за целта две палаткови зони. Няма проблем за форсел или други навеси, стига да не излизат извън територията на определеният за вас терен.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю в зоната за кемпери и каравани?

Паленето на открит огън не е позволено в зоната за кемпери и каравани. В палатковата къмпинг зона има няколко вече изградени огнища, които може да използвате за целта.

Можете да носите и използвате ваше барбекю на дървени въглища. Молим ви, да почиствате след себе си.

Мога ли да ви посетя с моя домашен любимец?

Вашите домашни любимци са добре дошли в зона кемпери и каравани.

Задължително условие е да почиствате след домашните си любимци, те да бъдат на повод по всяко време и да не смущават спокойствието на останалите посетители.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир. Най-близкия смесен магазин е в село Велчево ( на около 5км от къмпинга).

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка. В този период стриктно всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум и да не безпокой вашите съседи.

Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено.

Моля, поддържайте нивото на генериран от вас шум ниско по всяко време на денонощието.

Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка.

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Моля, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти. Не изхвърляйте фасовете и отпадъците си в тревните площи и реката наблизо – за целта има поставени кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел, в състояние, което не бихте искали да заварите.

Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизане и престоят на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир означават автоматически съгласие с установеният правилник за вътрешен ред и условията на резервация. Молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди или групи нарушаващи създадените правила.Палатки


Нужна ли е резервация за посещение със собствена палатка/палатки?

За индивидуални посещения нямаме практика на предварителна резервация и такава не е необходима. Можем да настаним около 100-120 палатки, в двете ни палаткови зони. Местата са налични до запълване на къмпинг зоната. Този капацитет е бил запълван само при масови организирани събития, които са предварително обявени на уеб страницата ни.

За групови посещения от 5+ палатки/10+ човека или организирани събития в зоната, резервация е необходима и молим да се свържете с нас предварително.

Моля обърнете внимание, че Къмпинг Къпиновски Манастир няма политика да запазва и не гарантира разположението ви на конкретен къмпинг парцел. В момента на вашето настаняване вие ще имате свободата да си изберете къмпинг терен според вашите предпочитания и от наличните такива за деня.

Има ли регламентирани часове на пристигане и настаняване?

Няма регламентиран час за настаняване в къмпинг зона палатки. Къмпинг рецепцията работи в часовете между 09:30ч-19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Часът за напускане е до 14:00ч в деня на заминаване. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч се заплаща такса нощувка.

В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да уведомите къмпинг рецепцията, не по-късно от 14ч в последния заявен от вас ден на престой.

Кога заплащам такса за престой?

Молим, да заплатите за желаният период на престой при настаняване.

В случай, че не сте сигурни колко дни ще останете при нас може да плащате ден за ден. Молим ви, да ни информирате за плановете си до 14:00ч в последния заявен ден за престой или предварително.

За организирани събития и групи е възможно да изискаме капаро при извършване на резервацията.

Желаем да ви посетим като група какво е необходимо да знаем?

За групови посещения от 5+ палатки/10+ човека или организирани събития в зона палатки е необходима предварителна резервация и оторизация от къмпинг мениджър. Къмпинг Къпиновски Манастир има право да не допусне на територията си групи дошли без предварителна уговорка.

Когато планувате групово посещение, моля запознайте се с установеният правилник за вътрешен ред в къмпинга. В случай, че възнамерявате да организирате събитие/групово посещение свързано с прекомерни шумни прояви като купони, музикални съпроводи, дрифтове с коли/мотори или други дейности, които биха създали неудобство на остналите посетители се опасяваме, че не сме подходящото място за вашето събиране. Поради факта, че къмпинг зоните са част от ваканционен комплекс няма опция, която предлага целия комплекса да бъде затворен за определено събитие.

За прояви с по-масов характер ви препоръчваме да планувате месеците Май, Юни (до 15.06) и Септември. Относно организиране на подобен тип събития е необходима предвариделна уговорка от поне 4 седмици.

Мога ли да си избера парцел при настаняване или такъв ще ми бъде посочен от рецепцията?

След регистрация можете да си изберете парцел за вашата палатка, който на вас ви харесва и в зависимост от наличните свободни места на момента. Ние не ви посочваме определно място, където да се настаните.

Вярваме, че е ваше право да прекарате почивката си на парцел в зона палатки, който сметнете за удобен и според предпочитанията ви.

Какво представляват палатковите къмпинг зони и къде се намират в комплекса?

Разполагаме с две палаткови зони. По-голямата е разположена върху изцяло затревен и равен терен, успоредно на пътя по който се влиза/излиза от комплекса. В зоната има множество големи дървета, които дават опция да се разположите в някой от сенчестите парцели. Имаме и терени, които са под шарена сянка или изложени в по-голямата си част на слънчева светлина. По-малката палаткова зона е в близост поречието на река Веселина и Къпиновския водопад, парцелите там предлагат дълбока сянка и уют. Тази къмпинг зона се намира няколко метра зад рецепцията ни.

Природните дадености на нашия къмпинг ви предоставят богат избор на къмпинг терени според личните ви предпочитания. Двете палаткови зони са близо до епицентъра на кипящия живот и емоции в комплекса, но същевременно на достатъчно разстояние за да ви осигурят спокойствие и уединение.

Палатковите къмпинг зони са снабдени с няколко чешми за вода и табла за електрическо захранване /необходимо е да си носите ваш кабел/. Във всяка от двете палаткови къмпинг зони са разположени допълнителни четири хладилни витрини за общо ползване и удобство на нашите гости. В близост до парцелите за палатки са разположени санитарни помещения, туристическа кухня и пералня на ваше разположение.

Къде мога да паркирам моето превозно средство?

За всяка регистрирана палатка се полага едно парко място, непосредвствено до вашата палатка. Също така само на метри от зоните за палатки има допълнително обособени парко места.

Мога ли да ви посетя с моя домашен любимец?

Вашите домашни любимци са добре дошли в палатковите къмпинг зони.

Задължително условие е да почиствате след домашните си любимци, те да бъдат на повод по всяко време и да не смущават спокойствието на останалите посетители.

Позволено ли е използването на шатри?

Използването на шатри и други временни навеси е позволено, стига да са разпънати в непосредствена близост да вашата палатка и да не заемат терен извън този, който сте си избрали за вашият престой.

Позволено ли е да се настаня с каравана или кемпер в някоя от двете палаткови зони?

Стриктно не е позволен престоят с кемпер или каравана, в която и да е от двете палаткови зони.

Къмпингуването с ваш кемпер или каравана се осъществява само в определената за това зона.

Позволено ли е да запаля огън или да използвам барбекю до моята палатка?

Паленето на открит огън е позволено единствено на създадените вече огнища - има няколко такива в двете палаткови зони. Не се позволява създаването на произволни огнища!

Къмпинг Къпиновски Манастир не предоставя дървен материал за огрев.

Можете да носите и използвате ваше барбекю на дървени въглища. Молим, да почиствате след себе си.

Има ли магазин на територията на къмпинга?

Не. Към момента няма действащ магазин на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир.

Най-близкият смесен магазин е в село Велчево ( на около 5км от къмпинга).

Какви са тихите часове в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 22:00-08:00 са определени за почивка. В този период стриктно всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум и да не безпокой вашите съседи.

Използването на автомобилни аудио системи, тонколони и музикални уредби не е разрешено.

Моля, поддържайте нивото на генериран от вас шум ниско по всяко време на денонощието.

Бъдете толерантни и не лишавайте останалите лагеруващи от правото им да се наслаждават на активна почивка.

Имам ли задължения относно чистотата в къмпинга и околната среда?

Моля, помогнете ни да поддържаме къмпинга и околната среда чисти.

Не изхвърляйте фасовете и отпадъците си в тревните площи и реката наблизо – за целта има поставени кошове за боклук в близост. Не оставяйте вашия къмпинг парцел, в състояние, което не бихте искали да заварите.

Не забравяйте, че ние сме едно цяло с природата!

Какво друго е необходимо да знам?

Влизане и престоят на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир означават автоматически съгласие с установеният правилник за вътрешен ред и условията на резервация - молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди или групи нарушаващи създадените правила.Горски къщи


Колко време предварително би било добре да направя резервация и изисква ли се минимален престой?

В случай, че планувате вашия престой в една от нашите горски къщи през уикенда, по време на официални празници или в месеците Юли и Август ви съветваме да се свържете с нас около месец предварително. През останалото време, в зависимост от периода е добе да планувате почивката си поне седмица предварително.

По време на летния сезон (15.06- 06.09), както и в период на официални празници изискваме задължителен минимален престой от две нощувки.

Какви са регламентирани часове на пристигане и настаняване?

Вашата горска къща ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Възможно е да можем да ви настаним и по-рано, но това изцяло зависи от заетостта на къщата от предходния ден.

Часът за напускане е до 12:00ч. в деня на заминаване.

При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойността на нощувката може да бъде таксувана. За напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка. В случай, че желаете да удължите престоя си, молим да проверите предварително с къмпинг рецепцията дали това е възможно.

Къмпинг рецепцията работи от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване извън тези часове, молим да се свържете с нас предварително.

Каква е разликата между едностайна и тристайна горска къща?

Едностайна горска къща: Имаме само една къща от този тип като капацитета й е за двама човека. В къщата има една баня и тоалетна както и една двойна спалня, която мoже да се трансформира в две единични легла при необходимост.


Тристайна горска къща: Всяка от четирите тристайните горски къщи може да настани максимум шест човека. Къщите разполагат с три отделни спални - две от тях са с двойни легла тип спалня, а една с две единични легла или легло тип персон и половина /в зависимост от къщата/. Всяка от тристайните къщи разполага с две модерно оборудвани бани и тоалетни.

Всички тристайни къщи еднакви ли са?

Размера на отделните къщи е между 65-75 кв.м ./без верандата/. Поради спецификата на терена отделните веранди имат известни различия в големината си.

Част от стаите също имат минимални вариации в отделните къщи по отношение на размер и разположение. Спалните са три на брой - две от тях са с двойни легла тип спалня, а една с две единични легла или легло тип персон и половина /в зависимост от къщата/.

Интериора на къщите е до голяма степен идентичен с несъществени разлики.

Мога ли да избирам (резервирам) специфична горска къща?

Това не е възможно, тъй като резервациите се правят единствено и само въз основа на наличните дати за категорията, която сте избрали – едностайна или тристайна горска къща.

В нито един момент не гарантираме настаняването в определена горска къща въз основа на фактори като размер, конкретно оформление, интериор, веранди и т.н.

Можем ли да се настаним повече хора от определения капацитет на къщите. Предоставяте ли допълнителни легла?

Капацитета на всяка категория горска къща е съобразен с това да е удобно на гостите по всяко време, както и с размера на къщите и наличието на брой легла във всяка.

Не предоставяме допълнителни легла и не се допуска надвишаване на определения за къщите капацитет.

Можете ли да ни предоставите бебешко креватче?

Къмпинг Къпиновски не предоставя бебешки кошарки/легла.

Може да донесете ваше собствено бебешко легло, ако желаете, и да го разположите в спалнята.

Колко далече са горските къщи една от друга, както и от басейна и ресторантите?

Петте горски къщи се намират в началото на комплекса ни и са разположени на метри една от друга. Кипящият епицентър на събитията в къмпинга – басейна и ресторантите са на около стотина метра от къщите.

Има ли кухня и дневна в горските къщи?

Горските къщи не разполагат със собствена кухня или дневна. В случай, че желаете да си приготвите нещо за хапване, може да използвате общата ни туристическа кухня в къмпинга.

Обединяващ елемент към всяка къщичка е очарователната дървена веранда, която е идеално решение, както като място за усамотяване и съзерцаване на живота в къминга, така и за приятелска раздумка в топлите летни вечери.

Предоставено ли е спално бельо и кърпи и др.?

Във всяка къща ще намерите:
спално бельо, възглавници, калъфки, шалтета, одела, кърпи за баня и лице, шампоан, душ гел и сапун.


*Забранено е използването на изброените извън къщите или нa басейна и водопада.

Има ли телевизор и хладилник?

Да, във всяка къща има един хладилник.

Телевизор с кабелна телевизия е наличен във всяка стая. Пълен списък с оборудването на къщите може да видите тук.

Позволено ли е да отседна в горска къща с моя домашен любимец?

Домашни любимци не се допускат в горските къщи, както и в останалите ни звена за настаняване.

С радост ще ви приветстваме с домашния ви любимец ако къмпингувате с ваша палатка, кемпер или каравана в определената къмпинг зона и се съобразявате с установените правила.

Къде мога да паркирам?

Може да паркирате вашия автомобил на определените парко места за гости на горските къщи, които ще ви бъдат показани от служител на рецепцият. Друга опция е да паркирате в страни от главния път пред къщите.

Молим да не спирате по никое време автомобилите си на зелените площи, непосредствено пред къщите.

Колко често се почиства къщата?

Събирането на боклук се извършва всеки втори ден и при поискване. Смяна на спално бельо, кърпи и презареждане с тоалетни принадлежности се извършва на всеки четвърти ден от престоя, освен ако не е уговорено друго предварително.

По време на престоя гостите се грижат за почистване на къщата. Всяка къща е снабдена с метла, лопата, моп за почистване и кофа - могат да бъдат предоставени и други почистващи пособия, при нужда.

Такса вход басейн включена ли е в цената за нощувка?

Не – заплатената такса за нощувка не включва вход за басейна.

Ако гостите желаят да посетят басейна трябва да заплатят съответната такса на входа на басейна.

Какво друго е необходимо да знам?

Влизане и престоят на територията на Къмпинг Къпиновски Манастир означават автоматически съгласие с установеният правилник за вътрешен ред и условията на резервация - молим да се запознаете с тях.

Къмпинг Къпиновски не толерира индивиди или групи нарушаващи създадените правила.