Общи правила и условия

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

1. Заплатените такси за нощувка включват:

  • Туристически данък
  • ДДС
  • Паркинг за едно превозно средствo
  • Електрическо захранване до 16А /за гости на къмпинг зоните молим да си носите кабели с подходяща дължина/
  • Водозахранване /за гостите в зона кемпери & каравани е необходимо да си носят маркуч за свръзка към изграден модул с кран/
  • Ползване на санитарни помещения /душове, WC/, безжична интернет връзка и достъп до оборудвана туристическа кухня за всички къмпингуващи.
  • Сметоизвозване

2. При резервация и при настаняване в зоните на къмпинга, всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешния ред на комплекса, поместен на сайта ни (www.kapinovski.bg) и изложен на къмпинг рецепцията.
3. При пристигането си гостът е длъжен да представи документ за самоличност (лична карта, задграничен паспорт, шофьорска книжка) и да попълни адресна карта. Гостите трябва да уведомят рецепцията при пристигане и заминаване.
4. Групи от над 10 човека се допускат по преценка на къмпинг мениджър и в съобразност заетостта на къмпинг зоната. При групови посещения се изисква задължителна предварителна резервация и ако е необходимо авансово плащане. Къмпинг Къпиновски Манастир има правото да не допуск до къмпинг зоните си групи дошли без направена резервация. Стриктно не се допускат и толерират групи или индивиди, идващи с нагласата да създават безредици, организират шумни партита или да нарушават по какъвто и да е начин създадените правила.
5. За валидна се счита резервация, направена чрез използването на формата за запитване на уеб страницата на Къмпинг Къпиновски Манастир, по телефон, по е-мейл или на място на рецепцията, приети са общите правила и условията за резервация от страна на правещия резервация и  потвърдена такава от страна на Къмпинг Къпиновски Манастир.
6. Таксите за нощувка и къмпинг услуги се заплащат преди настаняване и в пълен размер, според ценоразписа на Къмпиг Къпиновски. Плащaнията могат да се извършват в брой или с банкова карта на рецепцията, както и по банкова сметка на фирмата като предплата.
7. Организирането на пикник е възможно в една от двете ни палаткови зони, като заплатената такса включва престой до 19ч, след което се начислява такса нощувка според тарифите за престой в зона палатки.
8. Работното време на рецепцията на къмпинга е от 09:30 до 19:00 часа, всеки ден в рамките на къмпинг сезона. Молим, да се свържете с нас предварително ако планувате вашето пристигане или напускане извън тези часове.
9. Мястото ви за настаняване ще бъде на разположение след 14:00ч в деня на резервация. Часът за напускане при наемане на наше звено за настаняване (каравана, горска къща, стая и др.) е до 12:00ч. в деня на заминаване.
10. За гости със собствени палатки, кемпери/каравани настаняването на територията на къмпинга се извършва от 09:30ч до 19:00ч, при пристигане извън посочените часове е необходимо да ни известите предварително. Напускането на къмпинг зоните е до 14:00ч. Късно освобождаване е възможно само след предварително съгласуване с рецепцията и в зависимост от заетостта. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойноста на нощувката ще бъде таксувана, за напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка.
11. Ако след изтичане на крайният срок на престоя, парцелът не бъде освободен и не успеем да установим контакт с регистрираното в къмпинга лице, ръководството има право принудително да изведе извън района на къмпинга караваната, кемпера, палатката. В този случай Къмпинг Къпиновски не носи отговорност за евентуално причинените от това щети.
12. Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (wi-fi), но поради фактори независещи директно от нас ние не гарантираме подържането на определена скорост и достъп до интернет 24 часа в денонощието.
13. Къмпинг Къпиновски Манастир не предлага покрити площи на своите къмпинг гости в случаи на дъжд, сняг или силно слънце. Гостите могат да донесат собствени шатри, навеси и други подобни временни конструкции, които могат да бъдат инсталирани непосредствено до тяхната палатка, каравана или кемпер и в определения им терен. Съветваме всеки гост да носи подходяща за сезона и времето екипировка.
14. Нашия къмпинг предлага връзка към електрозахранване и изводи за вода в къмпинг зоните. Поради независещи от нас причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Не носим отговорност и не възстановяваме суми за нощувки при спиране на тока или водата.
15. Съветваме гостите на къмпинга да не оставят без надзор личните си вещи по време на престоя си с нас. Къмпинг Къпиновски Манастир е охраняема зона, но ние не носим отговорност за забравени или откраднати вещи, не предадени на съхранение или оставени без надзор.
16. При определени условия къмпингът може да предложи и допълнителни услуги (извън тези описани на интернет страницата ни) след предварително запитване от гостите. Такива евентуални услуги се заплащат допълнително по споразумение.
17. Всички малолетни лица (под 18 години) в къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и придружавани от родител с оглед на това, че къмпинга се намира до вода и има изводи за ток на територията му. Екипът на Къмпинг Къпиновски НЕ носи отговорност за действията, живота и здравето на своите гости. Всеки родител/настойник носи пълна отговорност за своите деца.
18. Къмпинг Къпиновски си запазва правото по всяко време да променя цените на предлаганите услуги, както и условията за ползването им. Актуализацията на цените и условията на уебсайта следва да се извърши до седем дни от промяната им.

 

II. ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД В КЪМПИНГ КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР:
 

Ние вярваме, че всяко едно къмпинг изживяване трябва да е в синхрон с околната среда и да бъде приятно за всички. За да осигурим комфорта и приятното прекарване в къмпинга на нашите гости създадохме няколко прости правила, които са базирани на основни принципи включващи уважение към другите гости, съобразителност, сигурност и грижа за природата наоколо:

1. Генерирания шум трябва да е ограничен до тихо ниво по всяко време на деня с оглед на това, че къмпингът се намира във ваканционен комплекс. Часовете от 14 до 16 и от 22:00 до 08:00 са определени за почивка, всякакъв вид шум стриктно трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии за определяне нивото на шум са, че ако вашия съсед чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило ще бъдат предупредени приятелски, като при втора забележка могат да бъдат помолени да напуснат пределите на комплекса без възстановяване на парите платени за нощувка.
2. Не се допуска внасянето и използването на музикални уредби, тонколони и подобни, както и пиротехника от всякакъв сорт. При не спазване на това правило, посетителите няма да бъдат допускани до къмпинга.
3. Строго забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителя на къмпинга по своя преценка може да помоли всяко лице нарушаващо това правило да напусне къмпинга, както и да уведоми органите на реда.
4. Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга с каквато и да е цел.
5. Домашни любимци на територията на къмпинга се допускат, след представяне на сертификат за ваксинация и здравословно състояние. Кучетата трябва да се разхождат на повод и собственикът им да се грижи да не нарушават спокойствието на останалите гости, както и да събира екскрементите им. Забранено е посещението в общите части на комплекса (ресторанти, басейн, тоалетни, бани и др.) както и престоя в звената за настаняване (каравани под наем, горски къщи, стаи и др.) с животни. Игнориране на тези условия е основание за анулиране на резервацията.
6. Когато използвате нашите изводи за електрозахранване, моля уверете се, че вашият контакт, кабел, ел. инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към нашата мрежа на дефектни или неизправни уреди и пипането на бушоните за електрически консумативи. Захранването не е подходящо за ел. уреди с нагревателен елемент, като ел. котлони, скари, сешоари и т.н. Собствениците на каравани/кемпери и палатки са длъжни да изключват ел.уреди в тяхно отсъствие, в противен случай ще бъдат подведени под отговорност за евентуално причиняване на пожар или повреди от тези действия.
7. Забранено е да се заема къмпинг зона различна от тази, която ви е посочена от служителите. Разполагането и престоят в палатки на клиенти се позволява само в двете обособени за целта зони - без изключения.
9. Позволява се паркирането на само едно превозно средство в обособените къмпинг зони, при условие че е заплатена съответната такса къмпинг. Молим нашите къмпинг гости да паркират превозните си средства в непосредствена близост до техните палатки/каравани, на обособените парко места или в страни на пътя, без да затрудняват движението в комплекса или да пречат на други посетители. Ограничението на скоростта в къмпинга е 20 км/ч. Също така в зоната на комплекса е строго забранено използването на клаксон и създаването на шум от всякакъв вид моторни превозни средства. Не се допуска шофиране в къмпинга освен при пристигане и заминаване.
10. Всички къмпингуващи трябва да бъдат регистрирани на рецепция преди настаняване. Престоят на къмпинг терените и местата за настаняване без валидна регистрация е забранен. Присъединяването на допълнителни гости и външни посетители към дадена резервация се осъществява единствено след разрешение от рецепцията и представяне на документ за самоличност и регистриране на посещението. Отговорност за констатирано нарушение ще носи лицето регистрирано в парцела, където е установено нарушението. Пребиваването на външни гости след 19:00ч часа е разрешено само след заплащане на нощувка.
11. Забранено е паленето на огън извън създадените огнища за целта. Допуска се използването на барбекю на дървени въглища или газ, при условие че са взети всички необходими предпазни мерки.
12. Всеки гост е длъжен да събира битовите отпадаци оставени след себе си, помогнете да запазим мястото чисто! Не хвърляйте фасове и други отпадъчни предмети на тревните площи и в района на къмпинга. Навсякъде има поставени кофи за смет и за отпадъци - молим да ги използвате!
13. При организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоръжения гостите са длъжни да гарантират сигурността на използването им, както и при напускане да почистят след себе си в рамките на деня на напускане.
Забранено е миенето на автомобили, каравани или кемпери на територията на къмпинга, както и изпускането на обратни води от каравани и кемпери.
14. При напускане на комплекса всички щети и/или липсващи предмети, се заплащат от гостите по цени, съгласно ценоразписа на комплекса и труда за поправянето им. Същото е в сила и при увреждането на общите части на къмпинга включително туристическа кухня, бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток и др.
15. При забелязване на повреди или нередности на къмпинга гостите трябва да уведомят управителя на къмпинга в писмен вид, на място или по електронна поща на office@kapinovski.bg. За всякакъв друг вид оплаквания гостите имат възможността да ги впишат в книгата за оплаквания на къмпинга в деня на оплакването, но не по-късно от три дни след последния ден на престой в къмпинга. Ако е необходимо плакванията ще бъдат адресирани в писмен вид на посочен от госта адрес или по електронна поща в срок до седем дена.

 
III. ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ЗВЕНАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ:

Избирайки да резервирате стая, каравана под наем или горска къща, вие се съгласявате със следните условия в допълнение на гореописаните:

НАСТАНЯВНЕ И НАПУСКАНЕ:

Настаняване: след 14:00ч      
Напускане:
до 12:00ч

 • Услуги, като ранно настаняване (преди 14.00 часа) и късно напускане (след 12.00 часа), се предоставят на гостите съобразно заетостта на звената за настаняване за конкретния ден и се заплащат съгласно регламентираните тарифи. Моля, обърнете се към рецепция за повече информация
 • Работното време на рецепцията е от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване след 19:00ч, моля ви свържете се с нас предварително. При пристигането си гостът е длъжен да представи документ за самоличност (лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка) и да попълни адресна карта. За гостуващи ще се считат единствено лица регистрирани по надлежния ред на рецепцията на къмпинга съгласно, изискванията на законодателството на Република България за регистриране на лица в местата за настаняване за краткотраен отдих. Всички останали лица ще се считат за нарушители на вътрешния ред.
  Необходимо е гостите да известят къмпинг рецепцията при заминаване и да изчакат за да се извърши проверка от служител.
 • Oбщата сума за престоя е дължима в момента на настаняване и в пълен размер.
 • При напускане на комплекса всички щети и/или липсващи предмети, неупоменати (за които не е съобщено своевременно) при настаняването на гостите, се заплащат от тях по цени, съгласно ценоразписа на комплекса, както и разходите по труд за евентуален ремонт. Гостите са също така длъжни да заплатят повреден или изгубен ключ/ключодържател по време на престоя им.

ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИЯТА/ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

Къмпинг Къпиновски Манастир може да изиска авансово плащане по банков път в размер на минимум една нощувка за всяко избрано звено за настаняване за да гарантира вашата резервация. При проемни по резервацията или анулация се прилагат правилата регламентирани в отдел условия за резервация.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЛЕГЛА И КАПАЦИТЕТ:

 • Нашите звена за настаняване не предлагат опция за поставяне на допълнително легло и определения капацитет за всяко не може да бъде надвишаван.

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ:

 • Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва дa се заплатят отделно към съответното звени по време на престоя ви.

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ПУШЕНЕ:

 • Домашни любимци не се допускат в наши звена за настаняване. Пушенето в затворени помещения не е разрешено. При констатирано нарушение ще бъде начислена такса за допълнително почистване в размер на минимум 50 лв.

 ПОЧИСТВАНЕ:

 • Подмяна на спално бельо и кърпи се извършва на всеки 4 дена, освен ако предварително не е уговорено друго. По време на престоя гостите се грижат за почистване на наетото от тях звено за настаняване. Всяка от горските ни къща е снабдена с метла, лопата, моп за почистване и кофа или такива могат да бъдат предоставени при поискване.

ПЛАЩАНЕ:

 • Плащaнията могат да се извършват в брой или с банкова карта на рецепцията, както и по банкова сметка на Къмпинг Къпиновски Манастир като предплата, съгласно действащите в комплекса тарифи в Лева (BGN)

 

За повече информация, моля свържете се с къмпинг рецепцията на тел.: 0884 48 54 54 или на е-mail: camping@kapinovski.bg


Влизането и престоят в къмпинга автоматически означава съгласие с условията на настоящия правилник.


IV. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:

1. Обща информация за ползване и защита на личните данни:

От 25 май 2018г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Уведомяваме ви, че когато посетите уеб сайта на Къмпинг Къпиновски Манастир (www.kapinovski.bg) за да сме сигурни, че можем да осъществим комуникация с вас, може да бъдете помолени да предоставите информация за вас (име, телефонен номер, местожителство, имейл адрес и т.н.). Всички тези лични данни, които декларирате на страниците и услугите на уебсайта на Къмпинг Къпиновски Манастир, са предназначени единствено и само за осигуряване на функционирането на съответната услуга и не могат да бъдат използвани от трета страна без спазване на разпоредбите на закона относно защитата срещу обработка на лични данни, както се прилага във всеки един момент.

2. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни:

(1) Къмпинг Къпиновски Манастир събира и обработва вашите лични данни във връзка с посещенията ви и боравенето ви със сайта www.kapinovski.bg.

(2) Като потребител на сайта www.kapinovski.bg вие сте съгласен със събирането и обработването на личните ви данни. Потребителите/посетителите, които не се доверяват на Къмпинг Къпиновски Манастир, се препоръчва да не посещават или използват този уебсайт или предлаганите от него услуги.

3. Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни:

(1) Къмпинг Къпиновски Манастир събира и обработва личните данни, които вие ни предоставяте във връзка с посещението на сайта www.kapinovski.bg за следните цели:

- Статистическа информация за посещаемостта на сайта
- Осъществяване на обратна връзка
- Счетоводни цели

(2) Къмпинг Къпиновски Манастир спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;ограничение на целите на обработване;съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;точност и актуалност на данните;ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

4. Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Къмпинг Къпиновски Манастир?

Къмпинг Къпиновски Манастир събира и обработва вашите индивидуални данни. Събираме вашата информация по два начина:

(1) Директно събирани данни чрез активни действия на потребителите:

Ако използвате нашата форма за запитване, събираме вашето име, фамилия, имейл, град, адрес, телефонен номер.

(2) Автоматично събирани данни:

Когато осъществявате достъп до сайта www.kapinovski.bg ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството - Събираме специфична информация за устройството, като операционна система, версия, уникални идентификатори. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.Информация за местоположението - в зависимост от разрешенията на устройството ви, автоматично събираме и обработваме информация за местоположението Ви. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.Бисквитки и подобни технологии - те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от предоставяните в сайта услуги. Къмпинг Къпиновски Манастир прилага стриктна политика в съответствие с новите изисквания на ЕС. Бисквити се използват за целите на Google Analytics и статистика от сайта. Повече информация за бисквитките вижте в раздел  "Политика за ползване на бисквитки".

5. Срок на съхранение на личните ви данни:

При съхранението на данни, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за предоставяне на услугите, подсигуряване на тяхната сигурност и надеждност и изискванията на закона.

6. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни:

(1) Ако не желаете всички или част от вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Къмпинг Къпиновски Манастир за конкретна или за всички цели на обработване, вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез изпращане на съобщение до нас в свободен текст.

(2) Къмпинг Къпиновски Манастир може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

7. Право на достъп и получаване на информация:

(1) Вие имате право да изискате и получите от Къмпинг Къпиновски Манастир потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с вас.

(2) Вие имате право да получите информация за данните, свързани с вас, както и право на достъп до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните ви данни.

(3) Къмпинг Къпиновски Манастир ви предоставя, при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на информация за данните е безплатно, но Къмпинг Къпиновски Манастир си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

(5) Вие можете да поискате от Къмпинг Къпиновски Манастир да ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Къмпинг Къпиновски Манастир може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

(6) Къмпинг Къпиновски Манастир се задължава да пази грижливо и законосъобразно личните ви данни и да не ги предоставя на трети лица, освен ако това не се налага по закон.

8. Право на коригиране или попълване:

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с вас с отправяне на искане до Къмпинг Къпиновски Манастир.

9. Право на изтриване:

Вие имате право да поискате от Къмпинг Къпиновски Манастир изтриване и заличаване на личните ви данни, а Къмпинг Къпиновски Манастир има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице едно от следните обстоятелства:

(1) Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

(2) Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

(3) Вие възразите срещу обработването на свързаните с вас лични данни и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

(4) Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

(5) Къмпинг Къпиновски Манастир не е длъжнен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

По причини от обществен интерес за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

10. Право на възражение:

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Къмпинг Къпиновски Манастир, които се отнасят до вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

11. Какви мерки за сигурност сме предприели в Къмпинг Къпиновски Манастир (част от Скорпион Инвестрой ЕООД) по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси. Положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни и използваме компютърни конфигурации с високо ниво на сигурност и защитена интернет връзка.

 ПОЛИТИКА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ

12. Бисквитките (cookies) :

Бисквитките представляват малки файлове, съхраняващи се временно на вашия твърд диск и разрешават на сайтът ни да разпознае вашия компютър при следващо посещение на www.kapinovski.bg. Използваме бисквитки за да осигурим нормалното функциониране на сайта, като и за да ви показваме съдържание, което е най-близко до това, което търсите.

13. Cookies на трети страни:

Сайтът използва системи на трети лица измежду които системи за статистическа информация (например Google Analytics), рекламни платформи (например Google AdWords и Google AdSense), както и социални приложения (например тези на Facebook). Тези системи също могат да поставят бисквитки на вашето устройство, като повече информация за тях можете да намерите в общите условия на всяка от тези системи.

14. Къмпинг Къпиновски Манастир не съхранява в бисквитките лична информация.