Общи правила и условия

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ:

1. Заплатените такси за нощувка включват:

  • Туристически данък
  • ДДС
  • Паркинг за едно превозно средствo
  • Електрическо захранване до 16А /за гости на къмпинг зоните молим да си носите кабели с подходяща дължина/
  • Водозахранване /за гостите в зона кемпери & каравани е необходимо да си носят маркуч за свръзка към изграден модул с кран/
  • Ползване на санитарни помещения /душове, WC/, безжична интернет връзка и достъп до оборудвана туристическа кухня за всички къмпингуващи.
  • Сметоизвозване

2. При резервация и настаняване в къмпинга, всеки посетител е длъжен да се запознае с правилника за вътрешния ред на комплекса, поместен на уеб сайта ни (www.kapinovski.bg) и изложен на рецепцията.
3. При настаняване се изисква да се представи документ за самоличност (лична карта, паспорт, шофьорска книжка) и да се попълни адресна карта. Гостите имат задължението да уведомят рецепцията при пристигане и заминаване
4. Групи от над 10 човека се допускат по преценка на къмпинг мениджър и в съобразност заетостта на къмпинг зоните. При групови посещения се изисква резервация и ако е необходимо авансово плащане. Къмпинг Къпиновски манастир има правото да не допуска групи дошли без предварителна уговорка. Не се приемат и толерират групи и/или индивиди, идващи с нагласата или намерението да създават безредици, организират шумни партита или да нарушават по какъвто и да е начин създадените правила.
5. 
За валидна се счита резервация, направена чрез използването на формата за запитване на уеб страницата на къмпинга, по телефон, по е-мейл или на място на рецепцията, приети са общите правила и условията за резервация от страна на правещия резервация и има потвърждение от служител на къмпинг рецепцията.
6. Преди настаняване гостите трябва да бъдат регистрирани на рецепция и да заплатят изцяло таксите за нощувка и къмпинг услуги, съгласно ценоразписа на “Къмпинг Къпиновски. Плащaнията могат да се извършват в брой или с банкова карта на рецепцията, както и по банкова сметка на фирмата като предплата.
7. Организирането на пикник е възможно само в палатковите зони - заплатената такса включва престой до 19ч
8. Настаняването в къмпинга се извършва в работното време на рецепцията от 09:30ч до 19:00ч. Молим, да се свържете с нас предварително ако планувате вашето пристигане или напускане извън тези часове.
9. Мястото ви за къмпингуване или настаняване ще бъде на разположение след 14:00ч. В случай на по-ранно пристигане, превозното средство остава паркирано на външния паркинг на къмпинга. Възможно е да ви настаним и преди посоченият час - това се определя от заетостта на къмпинга в деня на вашето пристигане. Часът за напускане при наемане на наше звено за настаняване (каравана, горска къща, стая и др.) е до 12:00ч. Напускането на къмпинг зоните е до 14:00ч. Престой след определения час за тръгване, може да се осигури само след предварително съгласуване с рецепцията, в зависимост от наличността и срещу допълнително заплащане. При удължаване на престоя след установените часове на заминаване, 50% от стойноста на нощувката ще бъде таксувана, за напускане след 17:00ч. се заплаща такса нощувка.
10. Ако след изтичане на крайният срок на престоя, парцелът не бъде освободен и не успеем да установим контакт с регистрираното в къмпинга лице, ръководството има право принудително да изведе извън района на къмпинга караваната, кемпера или палатката. В този случай къмпинг Къпиновски не носи отговорност за евентуално причинените от това щети.
11. Къмпингът предлага на своите посетители безжична интернет връзка (wi-fi), но поради фактори независещи от нас не гарантираме подържането на определена скорост и достъп до интернет 24 часа в денонощието.
12. Къмпинг Къпиновски манастир не предлага покрити площи на своите къмпинг гости в случаи на дъжд, сняг или силно слънце. Гостите могат да донесат собствени шатри, навеси и други подобни временни конструкции, които могат да бъдат инсталирани непосредствено до тяхната палатка, каравана или кемпер и в определеният им терен. Съветваме всеки гост да носи подходяща за сезона и времето екипировка.
13. Къмпингът предлага връзка към електрозахранване и изводи за вода в къмпинг зоните. Поради независещи от нас причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Не носим отговорност и не възстановяваме суми за нощувки или предизвикани неизправности свързани с прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването, причина за което имат трети лица. Същото важи и за повреди причинени от екстремни събития, свързани с климата, пожари, бедствия или терористични атаки.
14. Съветваме гостите на къмпинга да не оставят без надзор личните си вещи по време на престоя си с нас. Къмпинг Къпиновски манастир е охраняема зона, но ние не носим отговорност за забравени или откраднати вещи, непредадени на съхранение или оставени без надзор.
15. При определени условия къмпингът може да предложи и допълнителни услуги (извън тези описани на уеб страницата ни) след предварително запитване от гостите. Такива евентуални услуги се заплащат допълнително и по споразумение.
16. Всички малолетни лица (под 18 години) в къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и съпровождани от родител/придружител. Екипът на къмпинг Къпиновски НЕ носи отговорност за действията, живота и здравето на своите гости. Всеки родител/настойник носи пълна отговорност за своите деца.
17. Къмпинг Къпиновски си запазва правото да променя по всяко време цените на предлаганите услуги, както и условията за ползването им. Актуализацията следва да се извърши до седем дни от промяната им.

II. ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД В КЪМПИНГ КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР:
 
Ние вярваме, че всяко къмпинг изживяване трябва да е в унисон с околната среда и да бъде приятно за всички. За да осигурим комфорт и позитивно прекарване в къмпинга на нашите гости създадохме няколко правила базирани на основни принципи включващи уважение към другите гости, съобразителност, сигурност и грижа за природата:

1. Генерирания шум трябва да е ограничен до тихо ниво по всяко време на деня с оглед на това, че къмпингът се намира във ваканционен комплекс. Часовете между 14-16 и 22:00-08:00 са определени за почивка и всякакъв вид шум трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии са, че ако вашият съсед чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило ще бъдат предупредени приятелски, като при втора забележка ще бъдат помолени да напуснат пределите на комплекса без възстановяване на парите платени за нощувка.
2. Забранява се внасянето и използването озвучителни системи от всякакъв вид, както и пиротехника и китайски фенери. При неспазване на това правило, посетителите няма да бъдат допускани до къмпинга.
3. Строго забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителят на къмпинга по своя преценка може да помоли всяко лице нарушаващо това правило да напусне къмпинга, както и да уведоми органите на реда.
4. Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга с каквато и да е цел.
5. Домашните любимци сe допускат само в къмпинг зоните и след представяне на сертификат за ваксинация и здравословно състояние. Кучетата трябва да са на повод по време на разходка и собственикът им е отговорен да не нарушават спокойствието на другите гости, както и да събира екскрементите им. Забранено е посещението на басейна както и престоят в звената за настаняване (каравани под наем, горски къщи, стаи и др.) с животни. Игнориране на тези условия е основание за анулиране на резервацията и налагне на парична глоба в размер на 50лв.
6. Моля, уверете се че вашият контакт, кабел, ел.инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към електрозахранването на дефектни уреди и пипането на захранващите бушони. Мрежата не е подходяща за ел.уреди с нагревателен елемент, като ел.котлони, скари, сешоари и т.н. Собствениците на каравани/кемпери и палатки са длъжни да изключват ел.уреди в тяхно отсъствие, в противен случай ще бъдат подведени под отговорност за евентуално причиняване на пожар или повреди от тези действия.
7. Забранено е временните трасета за подаване на ток и вода в това число кабели, маркучи и др. да преминават през територията на други парцели. Преминаването следва да става в рамките на използваният от вас терен с цел опазване живота и здравето на къмпингуващите, също и да не се допуска създаването на неудобство на останалите почиващи. При констатиране на нарушение нарушителите ще бъдат изключвани.
8. Не се позволява заемането на къмпинг зона различна от тази, която ви е посочена от служителите. Престоят на кемпери и каравани извън обосбените за тази цел къмпинг терени е абсолютно забранен. Разполагането и престоя в палатки на клиенти се позволява само в двете палаткови зони.
9.
Позволява се паркирането на само едно превозно средство в обсега на заеманият от вас терен, при условие че е заплатена съответната такса къмпинг. Молим гостите на къмпинга да паркират автомобилите си в непосредствена близост до техните палатки/каравани, на обособените парко места или в страни на пътя, без да затрудняват движението или да пречат на други посетители. Ограничението на скоростта в къмпинга е 20 км/ч. В зоната на комплекса е строго забранено използването на клаксон и създаването на шум от всякакъв вид моторни превозни средства. Не се допуска шофиране в къмпинга освен при пристигане и заминаване.
10. Престоят на къмпинг терените и местата за настаняване без валидна регистрация е забранен. Присъединяването на допълнителни гости и външни посетители към дадена резервация става единствено след разрешение от рецепцията и регистриране на посещението. Отговорност за констатирано нарушение ще носи регистрираното лице, където е установено то и може да доведе до преждевременно прекратяване на престоят му. Пребиваването на външни гости след 19:00ч часа подлежи на заплащане на такса нощувка.
11. Забранено е паленето на огън извън създадените за целта огнища. Допуска се ползването на барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уреди на газ, в съответствие с правилата за безопасност.
12. Всеки гост е длъжен да събира битовите отпадаци оставени след себе си и преди напускане да почисти парцела, който освобождава! Не хвърляйте фасове и други отпадъчни предмети на тревните площи и в района на къмпинга. Навсякъде има поставени кофи за смет и за отпадъци - молим да ги използвате.
13. В случай на организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоръжения организаторите са длъжни да гарантират сигурността на използването им. В деня на напускане гостите са задължени да почистят предоставените им терени.
14. Забранено е миенето на автомобили, каравани или кемпери на територията на къмпинга, както и изпускането на обратни води. Изпразването на химически тоалетни се извършва само в предназначените за целта места.
15. При напускане на комплекса всички установени щети и/или липсващи предмети се заплащат от гостите по цени, съгласно ценоразписа на комплекса и труда за поправянето им. Същото е в сила и при увреждането на общите части на къмпинга включително кухня, бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток и др.
16. При забелязване на нередности в къмпинга гостите могат да уведомят управителя, по телефон, чрез ел.поща на: office@kapinovski.bg или на място. Посетителите имат възможността да впишат всякакви други оплаквания в книгата за тази цел или да ги отнесат директно до служителите на рецепция. Ако е необходимо оплакванията ще бъдат адресирани в писмен вид на посочен от госта е-мейл адрес в срок до седем дена.

III. ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ЗВЕНАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ:

Избирайки да резервирате стая, каравана под наем или горска къща, вие се съгласявате със следните условия в допълнение на гореописаните:

НАСТАНЯВНЕ И НАПУСКАНЕ:

Настаняване: след 14:00ч      
Напускане:
до 12:00ч

 • Услуги, като ранно настаняване (преди 14.00 часа) и късно напускане (след 12.00 часа), се предоставят на гостите съобразно заетостта на звената за настаняване за конкретния ден и се заплащат съгласно регламентираните тарифи. Моля, обърнете се към рецепция за повече информация
 • Работното време на рецепцията е от 09:30ч до 19:00ч. За настаняване след 19:00ч, моля ви свържете се с нас предварително. При пристигането си гостът е длъжен да представи документ за самоличност (лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка) и да попълни адресна карта. За гостуващи ще се считат единствено лица регистрирани по надлежния ред на рецепцията на къмпинга съгласно, изискванията на законодателството на Република България за регистриране на лица в местата за настаняване за краткотраен отдих. Всички останали лица ще се считат за нарушители на вътрешния ред.
  Необходимо е гостите да известят къмпинг рецепцията при заминаване и да изчакат за да се извърши проверка от служител.
 • Oбщата сума за престоя е дължима в момента на настаняване и в пълен размер.
 • При напускане на комплекса всички щети и/или липсващи предмети, неупоменати (за които не е съобщено своевременно) при настаняването на гостите, се заплащат от тях по цени, съгласно ценоразписа на комплекса, както и разходите по труд за евентуален ремонт. Гостите са също така длъжни да заплатят повреден или изгубен ключ/ключодържател по време на престоя им.

ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИЯТА/ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

Къмпинг Къпиновски Манастир може да изиска авансово плащане по банков път в размер на минимум една нощувка за всяко избрано звено за настаняване за да гарантира вашата резервация. При проемни по резервацията или анулация се прилагат правилата регламентирани в отдел условия за резервация.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЛЕГЛА И КАПАЦИТЕТ:

 • Нашите звена за настаняване не предлагат опция за поставяне на допълнително легло и определения капацитет за всяко не може да бъде надвишаван.

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ:

 • Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва дa се заплатят отделно към съответното звени по време на престоя ви.

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ПУШЕНЕ:

 • Домашни любимци не се допускат в наши звена за настаняване. Пушенето в затворени помещения не е разрешено. При констатирано нарушение ще бъде начислена такса за допълнително почистване в размер на минимум 50 лв.

 ПОЧИСТВАНЕ:

 • Подмяна на спално бельо и кърпи се извършва на всеки 4 дена, освен ако предварително не е уговорено друго. По време на престоя гостите се грижат за почистване на наетото от тях звено за настаняване. Всяка от горските ни къща е снабдена с метла, лопата, моп за почистване и кофа или такива могат да бъдат предоставени при поискване.

ПЛАЩАНЕ:

 • Плащaнията могат да се извършват в брой или с банкова карта на рецепцията, както и по банкова сметка на Къмпинг Къпиновски Манастир като предплата, съгласно действащите в комплекса тарифи в Лева (BGN)

 

За повече информация, моля свържете се с къмпинг рецепцията на тел.: 0884 48 54 54 или на е-mail: camping@kapinovski.bg


Влизането и престоят в къмпинга автоматически означава съгласие с условията на настоящия правилник.


IV. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:

1. Обща информация за ползване и защита на личните данни:

От 25 май 2018г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Уведомяваме ви, че когато посетите уеб сайта на къмпинг Къпиновски манастир (www.kapinovski.bg) за да сме сигурни, че можем да осъществим комуникация с вас, може да бъдете помолени да предоставите информация за вас (име, телефонен номер, местожителство, имейл адрес и т.н.). Всички тези лични данни, които декларирате на страниците и услугите на уебсайта на къмпинг Къпиновски са предназначени единствено и само за осигуряване на функционирането на съответната услуга и не могат да бъдат използвани от трета страна без спазване на разпоредбите на закона относно защитата срещу обработка на лични данни, както се прилага във всеки един момент.

2. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни:

(1) Къмпинг Къпиновски манастир събира и обработва вашите лични данни във връзка с посещенията ви и боравенето ви със сайта www.kapinovski.bg.

(2) Като потребител на сайта www.kapinovski.bg вие сте съгласен със събирането и обработването на личните ви данни. Потребителите/посетителите, които не се доверяват на Къмпинг Къпиновски Манастир, се препоръчва да не посещават или използват този уебсайт или предлаганите от него услуги.

3. Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни:

(1) Къмпинг Къпиновски Манастир събира и обработва личните данни, които вие ни предоставяте във връзка с посещението на сайта www.kapinovski.bg за следните цели:

- Статистическа информация за посещаемостта на сайта
- Осъществяване на обратна връзка
- Счетоводни цели

(2) Къмпинг Къпиновски Манастир спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;ограничение на целите на обработване;съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;точност и актуалност на данните;ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

4. Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява къмпинг Къпиновски манастир?

Къмпинг Къпиновски Манастир събира и обработва вашите индивидуални данни. Събираме вашата информация по два начина:

(1) Директно събирани данни чрез активни действия на потребителите:

Ако използвате нашата форма за запитване, събираме вашето име, фамилия, имейл, град, адрес, телефонен номер.

(2) Автоматично събирани данни:

Когато осъществявате достъп до сайта www.kapinovski.bg ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството - Събираме специфична информация за устройството, като операционна система, версия, уникални идентификатори. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.Информация за местоположението - в зависимост от разрешенията на устройството ви, автоматично събираме и обработваме информация за местоположението Ви. Тази информация е неперсонализирана и се събира чрез Google Analytics.Бисквитки и подобни технологии - те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от предоставяните в сайта услуги. Къмпинг Къпиновски Манастир прилага стриктна политика в съответствие с новите изисквания на ЕС. Бисквити се използват за целите на Google Analytics и статистика от сайта. Повече информация за бисквитките вижте в раздел  "Политика за ползване на бисквитки".

5. Срок на съхранение на личните ви данни:

При съхранението на данни, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за предоставяне на услугите, подсигуряване на тяхната сигурност и надеждност и изискванията на закона.

6. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни:

(1) Ако не желаете всички или част от вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от къмпинг Къпиновски манастир за конкретна или за всички цели на обработване, вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез изпращане на съобщение до нас в свободен текст.

(2) Къмпинг Къпиновски Манастир може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

7. Право на достъп и получаване на информация:

(1) Вие имате право да изискате и получите от къмпинг Къпиновски потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с вас.

(2) Вие имате право да получите информация за данните, свързани с вас, както и право на достъп до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните ви данни.

(3) Къмпинг Къпиновски Манастир ви предоставя, при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на информация за данните е безплатно, но Къмпинг Къпиновски Манастир си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

(5) Вие можете да поискате от Къмпинг Къпиновски Манастир да ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. къмпинг Къпиновски може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

(6) Къмпинг Къпиновски Манастир се задължава да пази грижливо и законосъобразно личните ви данни и да не ги предоставя на трети лица, освен ако това не се налага по закон.

8. Право на коригиране или попълване:

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с вас с отправяне на искане до къмпинг Къпиновски манастир.

9. Право на изтриване:

Вие имате право да поискате от къмпинг Къпиновски манастир изтриване и заличаване на личните ви данни, а ние има задължението да ги изтрием без ненужно забавяне, когато е налице едно от следните обстоятелства:

(1) Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

(2) Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

(3) Вие възразите срещу обработването на свързаните с вас лични данни и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

(4) Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

(5) Къмпинг Къпиновски Манастир не е длъжнен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

По причини от обществен интерес за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

10. Право на възражение:

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от къмпинг Къпиновски манастир, които се отнасят до вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

11. Какви мерки за сигурност сме предприели в къмпинг Къпиновски манастир (част от Скорпион Инвестрой ЕООД) по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси. Положихме всички усилия, за да отговорим напълно на новия регламент за защита на личните данни и използваме компютърни конфигурации с високо ниво на сигурност и защитена интернет връзка.

 ПОЛИТИКА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ

12. Бисквитките (cookies) :

Бисквитките представляват малки файлове, съхраняващи се временно на вашия твърд диск и разрешават на сайтът ни да разпознае вашия компютър при следващо посещение на www.kapinovski.bg. Използваме бисквитки за да осигурим нормалното функциониране на сайта, като и за да ви показваме съдържание, което е най-близко до това, което търсите.

13. Cookies на трети страни:

Сайтът използва системи на трети лица измежду които системи за статистическа информация (например Google Analytics), рекламни платформи (например Google AdWords и Google AdSense), както и социални приложения (например тези на Facebook). Тези системи също могат да поставят бисквитки на вашето устройство, като повече информация за тях можете да намерите в общите условия на всяка от тези системи.

14. Къмпинг Къпиновски манастир не съхранява в бисквитките лична информация.