Културен туризъм

Около нашият къмпинг се намират едни от най-посещаваните културно-исторически места в страната и затова туризма заема значителна част от икономиката на региона и живота на местните хора. Само на територията на Велико Търновска област има около 140 паметници на културата от видно национално значение. Културната история на областта датира от праисторическата епоха. Като емблематични за региона около къмпинг Къпиновски са многото архитектурни паметници от епохата на Възраждането – десетки манастири, църкви и къщи строени от талантливи български майстори.

Само на окло 20км от нашият комплекс се намира Велико Търново – град съчетаващ в облика си минало и настояще, древни легенди и действителност, богато културно наследство и кипящ обществен живот. Историята на града е изтъкана от славни и повратни моменти определяли съдбата на нацията, а зад стените му се крие дом на поколения българи. Велико Търново и до днес грижливо пази духа на отминалите епохи, запечатан във всеки негов камък. Емблемата на средновековно Търново от времето му на Второто българско царство гордо се извисява в източната част на града. Хълм-крепост “Царевец” е заобиколен от всички страни от водите на река Янтра и все още пленява със своето величие и неслонимост. Духът му често се събужда, огласяван от великолепните звуци на уникалния аудио - визуален спектакъл “Царевград Търнов - Звук и Светлина”. Шоуто се явява уникална атракция в Европа като такова може да се наблюдава само в няколко страни по света.

Района в близост до къмпинг Къпиновски манастир може да ви предложи много приятни забавления и изненади, както и почти неизброими исторически забележителности от всички периоди на българската история. Почти невъзможно е да разгледате всичко, което местността има да ви покаже в кратък период от време, затова ние ви предлагаме нашия топ 10 на културно-историческите места в радиус от 90км.

За повече информация, моля свържете се с екипа на рецепцията.

Къпиновски Манастир ”Св. Николай Чудотворец” – 0.3км

Архитектурно-Музеен Резерват ”Царевец” – гр. Велико Търново – 22км

Църква ”Св. Четиридесет Мъченици” – гр. Велико Търново – 22км

Архитектурно-Исторически Комплекс – ”Даскаловницата” – гр. Елена – 26км

Преображенски Манастир – ”Св. Преображение Господне” – 29км

Никополис ад Иструм – 31км

Дряновски Манастир – ”Св. Архангел Михаил”- 39км

Архитектурно-Етнографски Комплекс – ”Етър” – 59км

Паметник на Бузлуджа – 84км

Национален Парк – Музей Шипка – вр. Шипка – 86км