Сред природата

Района около Къмпинг Къпиновски Манастир е своеобразна демонстрация на природни богатства в техния най-ярък блясък. Изключително пищно биоразнообразие, величествени природни паркове, уникални природни забележителности, впечатляващи пещери и каньони, криволичещи реки и красиви язовири. Tрудно е с няколко думи да се представи колко разнолика и удивителна е природата заобикаляща нашият комплекс. Тук всеки любител на красивите гледки и близостта с природата може да почувства свободата и да откриe своя рай.

От къмпинга до билото към язовир Йовковци е изградена еко пътека, с два маршрута - по-лек и дълъг, и по-тежък и кратък. Двата маршрута лъкатушат през девствените гори на Еленския балкан. Има обособени места за почивка и пикник. Язовир Йовковци със своите многобройни ръкави е притегателно място на познавачите риболовци от цяла България и тези търсещи спокойствието и отмората около водите му. Районът е подходящ за туристически походи, съчетани с посещение на природни забележителности, както и опознаване на богатото разнообразие от растителни и животински видове на Стара Планина. Тук също е ареалът на най-търсената и вкусна гъба-манатарката. През летните горещини Къпиновският водопад събира стотици хора, които се къпят в хладните вирове под водопада и се любуват на обгръщащата го прекрасна природа.

Бихме искали да споделим с вас топ 10 на нашите любими места, чрез които да се докоснете до природата в нашият край и да отнесете парченце от магията със себе си.

За повече информация, моля свържете се с екипа на рецепцията.

Къпиновски Водопад – 0.1км

Хълм Света Гора – 22км

Язовир Йовковци – 24км

Местност Ксилифор – 24км

Хотнишки водопад и екопътека – 37км

Екопътека ”Марков-Раюв” камък – 38км

Пещера "Бачо Киро" и екопътека Дряново – 39 km

Христовски водопад – 43км

Еменски каньон и Негованска екопътека – 46км

Природен Парк Българка – 53км